Herenden épülhet meg a világ legnagyobb vázája

  Egy 27 méter magas, herendi porcelánváza-formájú kilátó megépítését tervezik Herend város határában. Szeretnék, ha a világ legnagyobb vázája a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva, azaz 2023-ra készülne el - olvasható a Veol hírében.

  Munkafolyamat a Herendi PorcelánmanufaktúrábanForrás: Shutterstock / Készítette: JJM Photography

  Egy kilométerre a várostól van egy olyan domb, ahonnan körpanoráma nyílik a Herend-Szentgáli-medencére, a környező falvakra, illetve Veszprém, sőt a hegyek között Nemesvámos egyes részei, valamint Veszprémfajsz temploma is látható. Ide szeretnének felépíteni a herendi vázát formázó kilátót.

  A látványosságot a manufaktúra egyik művésze tervezte, a hatszög alapú kilátó egy létező herendi porcelán vázát formál.    

  Beton alapra építenék fel, és az acél vázra porcelánhatású műanyagból készülne a borítás, amit herendi mintákkal festenének meg. Jelenleg tesztelik, hogy a porcelánfestők által a műanyag borításra festett minta hogyan bírja az időjárás viszontagságait.

  A 27 méter magas váza tetejéről a látogatók gyönyörűen beláthatnák a környéket.  

  Miután a közeljövőben Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, remélik, hogy sikerül turisztikai támogatást kapniuk a terv kivitelezéséhez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!