Hamarosan új fényekben tündökölhet Sopron egyik szimbóluma

Teljesen megújul a soproni vasútállomás egyik jelképe, az óratorony. Új homlokzatburkolatot és vezérelhető díszkivilágítást kap a létesítmény. 

A felújításnak főleg a vonattal utazók örülhetnekForrás: Shutterstock / Készítette: worldphoto19

A soproni állomásépületnél található óratorony 1977 óta mutatja a pontos időt az utasoknak. A városkép szempontjából is kiemelkedő jelentőségű építmény teljes külső felújításáról döntött a közelmúltban a GYSEV Zrt.

A vasúttársaság szakembereinek vezetésével március elejétől indul a kivitelezés, amely során teljes egészében kicserélik a toronytestek homlokzatburkolatát, amely a jelenleginél nagyobb felületű, hosszanti elemekből áll majd, ugyanakkor az óratorony színe nem változik.

Különlegesség, hogy a létesítmény megvilágításáról egy távvezérelhető, több szín vetítésére alkalmas fényrendszer gondoskodik majd.  

A munkálatok mintegy három hónapig tartanak, a munkavégzés az utasforgalmat nem érinti, ugyanakkor az óratorony lábánál kialakított kerékpártárolót ideiglenesen nem lehet majd használni. Az akadálymentes közlekedés a munkálatok idejére is biztosított lesz, a kerekesszékkel érkezők ideiglenes útvonalat használhatnak, amelyre táblák hívják fel az érintettek figyelmét - írja a GYSEV Zrt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek