A népi kézművesség hagyományai elevenednek meg ezen a hétvégén

2020. április 5. és 13. között rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák
VII. Országos Hétvégéjét. Az esemény az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz kapcsolódik, melynek idei üzenete „Az anyagok sokfélesége a munkánk során" - derül ki a rendezvény honlapjáról.

A kép illusztrációForrás: LuAnn Hunt/pixabay.com

A népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi, területi népi kézművesség hagyományai és értékei jelennek meg.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók információkhoz juthatnak.

Mindezzel szeretnék ráirányítani a figyelmet az alkotóházak és nyitott műhelyek létére, tevékenységére, hogy megmutathassák, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói azon helyszínek, ahol a tradicionális kézművességet továbbörökítő mesterek, alkotó közösségek dolgoznak, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói egyben.

Az országos rendezvényre országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel. Bővebb információ a rendezvény honlapján olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek