Ezt jó ha tudja, ha Szerbiába utazik az ünnepekkor

A forgalom gyorsítása érdekében vasárnap 15 órától ideiglenesen csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya-átkelőn folyamatos a beléptetés.

Hosszú várakozásra lehet számítani a szerb-magyar határátkelőhelyeken - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Alicia G. Monedero

Az intézkedés célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növeljék és ezzel is csökkentsék a várakozási időt Röszkén.

Az autópályán működő röszkei átkelőhely ezzel egyidőben növelte a kapacitását, és további kettő sávon biztosítanak kilépést. Ez azt jelenti, hogy a két röszkei átkelőn, összesen 15 forgalmi sávon léphetnek majd ki az utasok az országból.

Fontos, hogy a belépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják.  

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Kübekháza, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között a szerb és uniós állampolgárok vehetik igénybe.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről ide kattintva, a police.hu oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek