VR szemüvegben járhatunk az őslények nyomában

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok kínálata 2020-ban új programelemekkel bővül. A helyszín, melyet a miocén ősvilág nyomai tettek híressé, egyben természetvédelmi célú különleges rendeltetésű vadászterület is. Ennek a vadászterületnek a 17 millió évvel ezelőtti élővilágát mutatják be AR és VR eszközök segítségével az új programok.

A kép illusztrációForrás: szfphy/Pixabay

A bemutatóhoz egy különleges természetfilm készült. A film az első kocka után egy interaktív játékká alakul át, amelyben a látogató is alakítja az eseményeket. Így például egy szarvas megijed és elszalad, ha megérintjük a falat, míg a miocén ősvilágot bemutató jelenetben a medvekutya felágaskodik. Így a program során a vendégek aktív részesévé válnak az egykori és mai vadászterület életének.

A fejlesztés egy olyan technológiai újdonság, amelyet két magyar cég fejlesztett ki, és ebben a formában még sehol máshol nem lehetett látni. Az interaktív élményt VR szemüveges bemutatás teszi még komplexebbé: a látogató 360 fokban nézhet körül az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területén, hol a miocén ősvilágban barangolva, hol pedig egy madár szemével figyelve a tájat.

2020 március végéig nyitva tartási időben geológiai tanösvény túrajeggyel bárki kipróbálhatja Ipolytarnócon az új AR – VR bemutatót, áprilistól pedig új helyszínen, egy még komplexebb program során ismerhetik majd meg a vendégek egy természetvédelmi célú vadászterület egykori és mai élővilágát, olvasható a Bükki Nemzeti Park sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek