Fedezze fel a bakonyi várost a tematikus téli sétákon

  Idén még négy különleges, felfedező sétával várja az érdeklődőket a Túrajó a Bakonyban - derül ki a szervezők közleményéből. 

  A korsós lány szobra a veszprémi Óváros térenForrás: Pumpa46/pixabay.com

  December 1-én, vasárnap 10 órakor művészek, kereskedők, rabbik és mártírok nyomába eredhetnek az érdeklődők, és bejárhatják együtt az egykor virágzó veszprémi zsidó közösség ikonikus helyeit Auer Lipót szülőházától az izraelita ravatalozóig.

  December 6-án, pénteken 17 órától a Pannon Egyetem rejtett oldalai tárulnak fel a szerviz alagútban, a légópincében, a kazánházban, az imaszobában és a laborokban tett látogatás során, ahol a résztvevők nemcsak térbeli, hanem időbeli utazást is tehetnek az egyetem központi épületei között.

  December 14-én szombat 9:00-kor a Betekints Hoteltől sétálhatnak el a Laczkó-forrásig és megismerhetik a Veszprémvölgy geobotanikai kulisszatitkait, december 21-én, szombaton 10-től pedig a fantázia világának útjait ismerhetik meg az alkotó képzelettől a remekműig. Lugossy László szobrászművésznél és Gombor József festőművésznél vendégeskedhetnek, az esemény pedig csokikóstolóval zárul az Articsoki Manufaktúrában.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!