Ilyen volt megélni 56-ot falun

  Valós eseményeken alapuló történelmi játékot láthatnak a látogatók a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban október 23-án.

  Az 1956-os forradalom falusi eseményeit, illetve az azt megelőző időszakot mutatják be a korabeli ruhákba öltözött színészek: felidézik a vidéki élelmiszer-és ruhagyűjtéseket és a kitelepítéseket is. Gajdó Tamás színháztörténész pedig Egy rongyos élet – Déry Sára színésznő ragyogása, kitelepítése és pokoljárása címmel tart előadást a témáról.

  Forrás: Szentendrei Skanzen/Facebook

  Fekete-fehér filmhíradó számol be a napi eseményekről, szólnak a bányász-és munkásdalok, miközben megelevenednek a korszak hétköznapi eseményei is - és meg lehet majd kóstolni a meglehetősen takarékos konyha ízeit is. A Búcsú a parasztságtól című kiállítás a falusi életben bekövetkező változásokról mesél.

  Lesz gombfoci-bajnokság, fejkendő varrás, svájci sapka és rongybaba készítés, és egyáltalán, az is kiderült, hogy milyen lehetett gyereknek lenni az ötvenes években, olvasható a Skanzen hírlevelében.
  A nemzeti ünnepen a belépés ingyenes, a program részleteiről itt olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek