A rejtélyes történetek és a tündérmesék rajongóit várják a zuglói sétán

  A Városligetet szegélyező villák, épületek sora egy kötetet tölthetné meg mesékkel. A sétán ennek a képzeletbeli könyvnek a lapjai között barangolhatnak, felgöngyölítve a Stefánia út vonzáskörzetének legizgalmasabb fejezeteit. Kalandos sétát tehetnek a századforduló polgári világában és a szecesszió csodái között.

  A csodálatos, ám sötét titkokat rejtő Róheim villaForrás: Mazarin07/Wikipedia

  Az út során többek között a következő kérdésekre keresik a választ Bárdi Sára, művészettörténész kíséretében:

  Milyen valós történet bújik meg a kővé dermedt hölgy legendája mögött? Hol alkottak a századforduló módos művészei? Mi köti össze Budapest „Disney-kastélyát", a Guinness sörgyáros lányát és a híres magyar portréfestőt? Hol múlatták az idejüket a századforduló Budapestjén a leggazdagabbak? Hogyan tisztelgett Liszt Ferenc egy fiatalon elhunyt apácanő előtt? Ki volt a virágárus lányból lett táncosnő, a mulató-tulajdonos üzletasszony, a pesti éjszakák koronázatlan királynője? Hogy néz ki egy Lechner Ödön által megálmodott, Zsolnay kerámiával díszített belsőtér? Milyen sötét titkot rejtenek a Róheim-villa falai?

  A séta folyamán a Sipeki villát kívülről-belülről is megcsodálhatják.

  Időpont: 2019.10.12. szombat,11:00
  A séta hossza: kb. 120 perc

  A további részletekről, az esemény Facebook oldalán tájékozódhatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!