Akár egy Loire-menti kastély, csak épp Turán

A neoreneszánsz stílusban épült kastély teljes körű felújításáról és kastélyparkjának műemlékvédelmi helyreállításáról már 2018 elején írtunk itt az oldalon, mikor az egyedi épületen megkezdték a munkát. Ma már ott tartanak a munkálatok, hogy a 10 hektáros területen magasodó műemlék épület nem csak külső-, és belsőépítészetében, de szépségében is egy Loire-völgyi kastélyhoz hasonlítható.

A restaurált külső homlokzat és tető, minden kéménnyel és tornyocskávalForrás: BDPST Group / botaniqkastely.hu

A Turizmus.com oldalán olvasható, hogy a felújítás során a műemlékvédelmi előírások betartására és a modernizációra is nagy hangsúlyt fektettek. Így került az épületbe egy hangulatába és arculatába illeszkedő lift, modern gépészeti rendszerek, valamint kortárs belsőépítészeti megoldások is.

A szállodaként és rendezvényhelyszínként újranyíló kastélyban 19 szoba található, valamint a kávézóként újjáéledt 120 négyzetméteres pálmaház, a terasz és konferencia termek is. A terasz 470 négyzetméter alapterületű és kényelmesen elfér rajta egy 150 fős társaság is, így fogadásoknak és esküvők helyszíneként szeretnék kiadni a jövőben.

Első látogatásunkkor féltünk, hogy a kastély jellegzetességei elvesznek egy felújítás során, szerencsére nem így történtForrás: BDPST Group / botaniqkastely.hu

A BOTANIQ Turai Kastélyban kortárs bútorok, luxus színvonalat biztosító modern belsőépítészeti elemek találhatóak, illetve ott van még a kastélypark is, ahol még zajlik a a több száz növény visszatelepítése, az eredeti növényzet újraalkotása. A szálloda neve is erre a környezetre vezethető vissza. A kastély pre-opening weboldala már elérhető.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek