Idén az EFOTT-on lesz a Nagy Ugrás

  Idén az EFOTT-on kerül sor a Nagy Ugrásra, az időpont július 14. 15.00 óra.

  Az élővizek fontosságára hívja fel a figyelmet a nemzetközi kampány, a Nagy Ugrás. Minden év július második vasárnapján Európa-szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe, olvasható a WWF sajtóközleményében.

  Mindenki ott és úgy ugrik, ahol és ahogy csak akarForrás: Free-Photos/Pixabay

  Az első hivatalosan meghirdetett Nagy Ugrás 2005-ben volt, akkor 250 000 ember ugrott – ekkor 22 ország 31 folyójába csobbantak a részt vevők. Magyarország 2008-ban szállt be először, és azóta sok település már hagyományos módon minden évben újra megrendezi az eseményt. Az egyes helyszíneken programokat is szerveznek az ugrás köré, mely idén július 14-én, pontosan 15.00 órakor lesz.

  A kezdeményezésben bárki részt vehet, baráti társaságok, családok is megrendezhetik a saját Nagy Ugrásukat. A központi Nagy Ugrás idén a Velencei-tónál lesz, méghozzá az EFOTT-n. Lehet majd ugrani stégről, vízibicikliről, matracról, vagy amit az ugró épp talál.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!