Sürgősségi mentőhajó állhat szolgálatba a Dunán

  A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) szeretné mihamarabb rendszerbe állítani az első dunai sürgősségi mentőhajót, amelyet először a május 29-ei balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó mentésénél vetettek be – írja az MTI az M1 csatorna szerda reggeli, a szakszolgálat elnökével készített interjúja alapján.

  Forrás: skeeze / Pixabay

  Bagyó Sándor hozzátette: a tragédia csak megerősítette a dunai vízimentés fejlesztésének szükségességét. Ezért szeretnék, ha hivatalosan is rendszerbe állhatna a hajó egy mentőtiszttel, két ápolóval és a hajóvezetővel a fedélzetén.

  A VMSZ egy ideje már a Balatonéhoz hasonló vízimentő rendszer kialakításán dolgozik a Dunánál is, elsősorban a fővárosi szakaszon. Ez a rendszer az alapfokú tanfolyamot elvégző vízimentőkre és mentőhajókra épít – tette hozzá a szakszolgálat elnöke.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!