Betyár ballagást tartanak a Mátrában

  Mátrai Betyár Ballagás címen tartanak egy izgalmasnak ígérkező rendezvényt június 15-én Sástón, ahol a betyárvilág hagyományai és szokásai elevenednek meg. Az esemény a mátrai borok és a helyi gasztronómiai értékek köré szerveződik, de a 18-19. századi betyárok - köztük a híres Vidróczi Marci- kedvenc ételei is megelevenednek majd egy főzőverseny keretében.

  Ugyanakkor zenében sem lesz hiány: a fesztiválszínpadon a hazai népzenei alapokhoz visszanyúló együttesek váltják egymást, ahol a Kerekes Band is koncertezik. Mindemellett több korosztályt is becéloznak a különböző programokkal, a mátrai betyárok ugyanis versek, mesék és képzőművészeti alkotások formájában is megelevenednek.

  Forrás: Betyár Ballagás

  A zene, a bor és a jóféle ételek mellett pedig a mátrafüredi kertmoziba várják a filmek
  és a konyhaművészet kedvelőit a Gasztrofilmek fesztiváljának keretében. A betyárjó hétvége programjairól bővebben a rendezvény weboldalán olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!