Őrületes gulyásverseny lesz Hortobágyon

  Június 8-án rendezik Hortobágy községben a 23. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozót a Pusztai Állatparkban. A szinte egész napos rendezvényen a ridegtartásban élő szürkemarhát vigyázó gulyások hagyományait és mesterségét mutatják be.

  Az ország több pontjáról érkeznek majd a gulyák vigyázói és utánpótlásuk, hogy egymással versengjenek. Lesznek versenyszámok is, mint a vízhúzás gémeskútból, állatszámlálás (a hídon áthaladó állatok számát kell megbecsülni), kifogás, pányvadobás, fülszám olvasása, karikásostor használata és gulyásbotdobás. A bírák a felszerelés és ruházat minőségét is nézik majd.

  Gulyások a Hortobágyon.Forrás: Derencsenyi Istvan/Hortobágyi Nonprofit Kft./Facebook

  Felnőttek 900 forintért léphetnek majd be, a nyugdíjas, diák- és gyermekjegy 600 forintba kerül majd, a fogyatékkal élők is ennyiért jöhetnek gulyást nézni. Három év alatt a belépés ingyenes.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!