Pásztorbált tartanak a Hortobágyon

Pásztorbált tartanak a Hortobágyon

 

 

Az ősz a gazdasági év fordulója, a betakarítások ideje a Hortobágyon, amikor a pásztorok elkezdik behajtani az állataikat a pusztából a téli szálláshelyekre. Régen ekkorra már elszámoltak a gazdáknak a rájuk bízott jószágokkal, és olykor már a következő évre is elígérkeztek. Ebből az alkalomból pedig gyakran tartottak bálokat és mulatságokat a csárdákban.

Október hetedikén sem lesz ez másképp a Hortobágyi Csárdában, amikor bárki belekóstolhat majd egy békebeli hortobágyi mulatságba. Az egész estés program során a jó hangulatról igazi hortobágyi pásztorok, a Bürkös Zenekar és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosai gondoskodnak, akik a Kárpát-medencében élő magyar és más népcsoportok pásztortáncaival ismertetik meg a részvevőket, majd a vállalkozó kedvűeknek a táncházban meg is tanítják azokat.

Fotó: Hortobagy.eu

 

A csárdai helyszín biztosíték az igazi hortobágyi ízekre is, ahol sok más mellett asztalra kerülnek a pásztorok kedvelt ételei, a slambuc és a marhapörkölt is - írják közleményükben a szervezők. A programról bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek