Félidőhöz érkezett a Keleti pályaudvar felújítása

Büszke közleményt adott ki a MÁV arról, milyen jól állnak Budapest egyik legfontosabb közlekedési csomópontjának, a nemzetközi vonatokat is fogadó Keleti pályaudvarnak a felújításával. A lényeg, hogy túl vannak a munkák felén, a terv szerint május 26-án be is fejezik a renoválást, másnap pedig megindulhat majd a forgalom.

Munkálatok a Keleti pályaudvar felújítása idején, 2019 májusában.Forrás: MÁV

A felújítás során olyan munkákat végeznek el, amit a vonatközlekedés fenntartása mellett nem lehetne. A végén javulni fog a menetrend tartása, nem lesznek sebességkorlátozások és javul a kiszolgálás színvonala. Többek közt újraaszfaltozták a peronokat, javították a sínpályákat, lebontják a használaton kívüli pavilonokat, büféket, kicserélik a padokat, szemeteseket, utastájékoztató jelzéseket, új tájékoztató LED-falat telepítenek, virágosítanak és végre tatarozzák a megkopott falakat.

A közlekedés nagy átszervezésére volt szükség, a MÁV elismeri, hogy voltak nehéz periódusok, de sikerült megoldást találni a zsúfoltságra. A belföldi jegypénztárak környékét is lezárták, így a nemzetközi jegypénztárban lehet belföldi jegyeket venni. Ez 5:25 és 19:40 között van nyitva, de persze a többi pályaudvaron, valamint a Vonatinfo alkalmazással is vehetünk vonatjegyet.

A felújításnak egyébként külön aloldalt is szentelt a MÁV, a www.mav.hu/keleti site-on tudunk tájékozódni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek