Két hétre bezár a Keleti pályaudvar

  Karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart a Keleti pályaudvar, emiatt számos vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul – írja közleményében a MÁV.

  A Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint a peremkerületi állomások maximális kapacitását felhasználva a vonatok érkezésére és indítására, a vasúttársaság több csatlakozási és utasigényt kielégítő menetrendet alkotott, összehangolva azt a Kelenföld–Pusztaszabolcs és a Rákos–Hatvan vasútvonal felújításának idejére bevezetett közlekedési renddel. A karbantartás részeként sor kerül a vágányok javítására és váltócserékre, valamint a teljes csarnok egységesen aszfaltozva lesz. 

  Forrás: Ralf Roletschek - Fahrradtechnik und Fotografie / Wikipedia

  A Keleti pályaudvar teljes lezárása során olyan előre tervezett karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton és a peronokon, amelyeket csak a vonatforgalom teljes szüneteltetésekor lehet elvégezni. A szerelési munkák eredményeként a Keleti pályaudvaron javul a különböző berendezések működése, jelentősen csökken a meghibásodások száma. A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, javul a menetrend, csökkenni fog a műszaki üzemzavarok száma – ígéri közleményében a MÁV.

  A két hét alatt javítják a vasúti pályát a pályaudvar teljes hálózatán, a csarnok egész területén újraaszfaltozzák az utasperonokat. Karbantartják a teljes állomás felsővezeték-hálózatát, a biztosítóberendezést; az energiaellátási hálózatot és a térvilágítást. Új utastájékoztató LED kijelzőfalat telepítenek a csarnokba; lebontják a használaton kívüli, egykori büféket, pavilonokat, kicserélik a padokat, a szemeteseket és az utastájékoztató piktogramokat. Helyreállítják a károsodott falakat a csarnokban és az utasforgalmi területeken. Virágosítják és rendezik a főbejárat, valamint az oldalsó kapuk közelében lévő zöldterületeket. A Keleti pályaudvar lezárása miatti menetrendváltozásokért idekattintson.

  Jegyet venne? Jól figyeljen!

  A Keleti pályaudvaron az utascsarnok és a belföldi pénztárak előtti terület is le lesz zárva a május 13-tól 26-ig tartó időszakban. Jegyet a Thököly út felől megközelíthető nemzetközi pénztárakban lehet majd váltani, ahol 4 belföldi és 4 nemzetközi pénztárablak, illetve 1 ügyfélszolgálati munkahely lesz – ezek 5:25 és 19:40 között tartanak nyitva. 

  A pályaudvar zárva tartása idején, a jegyértékesítő automaták nem üzemelnek. Ezért a MÁV azt javasolja, hogy a belföldi jegyeket a Vonatinfó alkalmazásból (androidos telefonokra innen, iOS-re innen lehet letölteni), vagy interneten az e-vonatjegyet választva vásárolják meg az utasok. De a Thököly út felől továbbra is megközelíthető lesz a Kormányablak, ami a pénztárakhoz hasonlóan is nyitva lesz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!