Fűben heverészős, békebeli piknikezésre készülnek Pécsett

Május 17. és 19. között rendezik meg Pécsett a Zsolnay Pikniket, ahol koncertekkel, olvasóligettel, jógával és finom falatokkal várják a piknikezni szeretőket.

A látogatók idén is bepillanthatnak a kulisszák mögé, a Zsolnay Negyed rejtett zugait szakavatott kísérők segítségével ismerhetik meg. A Bóbita Szabadtéri Színpadon fellép például a Szilárd Band, a Cimbaliband Gipsy Fusion és a Kéknyúl, míg a Pirogránit udvarban pénteken Falusi Mariann lép színpadra, szombaton este pedig a Pál Utcai Fiúk Akusztik koncertjére ülhetnek be a nézők.

Forrás: Zsolnay Piknik / Facebook

De ez még mindig csak néhány a számos koncert közül, amelyet bábszínházi előadások, ringató-foglalkozások és több gyerekprogram is követ – ezekről bővebben az esemény weboldalán olvashatnak. Piknikpokrócot és elemózsiát érdemes vinni, de a szervezők ígérete szerint gazdag választék várja majd a közönséget helyi finomságokból is.

Forrás: I ♥ Pécs / Facebook
Turistáskodjon Pécsett, nem bánja meg!
Tudták, hogy Pécsen külön falatozót nyitottak a reggelizéshez? És azt, hogy Liszt Ferenc szobra miért hajol ki a Püspöki Palota erkélyéről egyenesen arra a templomra nézve, amelynek egyik falához a legelső tavaszi napsugár is megérkezik? Mert ha nem, már csak az ilyen helyekért és történetekért is érdemes útnak indulni. Itt mutatjuk, mit ne hagyjanak ki ebben a helyes déli városban.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek