Retró balatoni majálison vehetünk részt a Skanzenben

  Csodás időutazást ígér a szentendrei Skanzen azoknak, akik május 1-én kiruccannak Budapest elővárosába. Azzal csábítanak, hogy a balatoni nyaralások és a hetvenes évek mindennapjait fogják megidézni.

  Retró nyaralás a Balatonnál.Forrás: Fortepan/Urbán Tamás

  Sportpályával, sátorral és kempinggel varázsolnak majd nyarat, lehet majd lábtengózni, tollasozni, logikai játékokkal és gombfocival évődni. A régi majálisok és vurstlik hangulatát hozzák el, ahol roboghatunk a Skanzen Roburon felvehetjük a korszak ruháit és Trabant-bemutatón is részt vehetünk.

  A kicsiknek se lesz rossz, nekik segítenek elkészíteni a korszak játékait: a similabdát, a papírsárkányt, vagy a szélforgót. A nagyobbak beszélgetéseken vehetnek részt a korabeli divatról, reklámról és nyaralásról. Az illusztris beszélgetőpartnerek ebben Tóth József Füles-karikaturista, fotóművész és Papp Sándor Zsigmond filmrendező lesznek.

  Látogatható lesz a Hé'67! nevű, a kádári konszolidációt bemutató kiállítás is. Lesz muzsikaszó, a Blackbirds együttes Beatles- és Fonográf-feldolgozásokkal lép fel. Itt olvashatók részletek, a cikket pedig a szervezők felkiáltásával zárnánk:

  Csobbanjunk a Balatonba és mártózzunk meg a korszak világában!  

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!