Kicsi, nagy és a bolygó is örülni fog a gyenesdiási ünnepnek

Húsvéthétfő van, a négynapos ünnepi hosszú hétvége utolsó napja, a hatalmas programdömping vége. Ezzel gyakorlatilag elindult a balatoni előszezon, közlekednek a sétahajók, rengeteg vendéglátóhely kinyitott. Gyenesdiás is belelendült, ráadásul annyira, hogy a húsvét utáni első hétvégére is hirdetett programot.

Rügyfakadás – Tavaszünnep néven köszöntik a kikeletet az április 26-28-i hétvégén Keszthely agglomerációjában. Pénteken még nyugodalmas lesz a program, egyedül a Föld Napja gyermekeknek zajlik le.

Szombaton aztán elszabadul a programok kavalkádja. A III. Szegedi Honvédzászlóalj és a Gyenesdiási Huszárbandérium közös honvédfelvonulásával kezdenek délelőtt, amit honvéd- és lovasbemutató koronáz meg. A környezetvédelem sem marad el, a Föld Napja alkalmából ezúttal a felnőtteket célozzák meg, többek közt botanikai sétával és e-autók bemutatójával.

gyenesdiás, tavaszünnep, folklór, néptáncForrás: Gyenesdiás.info.hu

A vasárnapi zárónapon regisztrációhoz kötött erdei főzőversenyt tartanak reggeltől, majd megint jönnek a huszárok és honvédek egy fegyverzeti parádéval. Környezetvédelmi programok, népi ételek készítése, a gyerekeknek a Brumi Bandi Band fellépése, sodrófahajító verseny, táncház, tábortűz zenével is lesznek.

És akkor az egész napos programokról még nem is beszéltünk. Mivel mégis csak a Föld Napja lesz, arra kérnek mindenkit (főleg a helyieket), hogy ha lehet, gyalog vagy bicajjal érkezzenek. Bővebb információ a község turisztikai honlapján található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek