Európa legjobbjai közé került a gyenesdiási fagyi

Európa legjobbjai közé került a gyenesdiási fagyi.

„Örömmel tudatjuk veletek, hogy a mai napon megrendezésre kerülő nemzetközi fagyiverseny magyarországi döntőjén nyertünk, így mi képviselhetjük Magyarországot az európai fordulón Bolognában. Holnaptól a pultban kóstolhatjátok a díjnyertes fagylaltot" - ezt a hírt osztotta meg pár napja közösségi oldalán a gyenesdiási Bringatanya fagyizója, amely néhány órája posztolta azt is, hogy a téli időjárásra való tekintettel csak péntek délután nyit ki. 

Fotó: Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely / Facebook

A székesfehérvári Damniczki Cukrászda feketeteás, bergamottal és pisztáciával megbolondított málnafagylaltja és a Bringatanya „Il mio cioccolato" fagylaltja nyerte ugyanis a Gelato World Tour magyarországi versenyét. Utóbbi 70,5 százalékos étcsokoládéból készült, amelybe maracuját kevertek, a tetejét pedig kakaóbabbal és karamellizált ostyalappal borították. Júliusban, az olaszországi európai döntőn ezek képviselik majd Magyarországot.

Az európai döntő nyertese pedig a szeptemberi Grand Finale-ban képviselheti majd országát Riminiben. Egyébként a gyenesdiásiak tavaly a Balaton Fagyija versenyen is jól szerepeltek, Gyenesdiós elnevezésű édességük különdíjas lett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek