Tél tábornok ránk rúgná az ajtót, de az ajtó erősebb

Ritkán írunk időjárásról, és ha írunk, alapos okunk van rá, ugyanis figyelmeztetni akarjuk az utazókat, turistákat valami rendkívülire. Ezúttal is ez a helyzet, a jótanács pedig az lenne, ha a hétvégén mennek valahova, pakoljanak azért be egy kabátot.

Ugyanis masszív hidegbetörés éri el a Kárpát-medencét.  

Szerdán még kellemes időnk lesz a Köpönyeg szerint, cikkünk írásakor átlag 15 fok van az országban, aztán jön a csütörtök és a cidri. Felhős, borult égre számítsunk, a Dunántúlon és középen eső, zápor, zivatar lehet. Délnyugaton kiadós mennyiség eshet, itt lehet a leghűvösebb is (8 fok), máshol a 19 fokot is elérheti a hőmérséklet.

SzélzsákForrás: MichaelGaida/Pixabay

Pénteken is borongós, esős idő lesz, feltámad és erős lesz az északi szél, 9-15 fok lehet. Szombaton is marad a ború, újra eshet az eső, nyugaton erős marad az északi szél. Ezen a napon mindössze 11 fok lesz átlagban. Vasárnap nyugaton lesz borúsabb az idő, néhol záporral és 10-15 fokkal, aztán jön csak a lassú felmelegedés.

Ha a Kárpátokba vagy az Alpokba utazunk, akár kifejezetten télies időjárásra sem árt felkészülni, elvégre néhány napja mág hatalmas havazás volt az utóbbi hegyláncban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek