Ingyen látogatható a nagycenki Széchenyi-kastély egy napig

Gróf Széchenyi István, a legnagyobb magyar halálának évfordulója alkalmából április 8-án a Széchényi-örökség összes helyszínét ingyen lehet majd látogatni. Hétfőn tíz órakor például vezetett sétára várják az érdeklődőket a nagycenki temetőben, míg a kastélymúzeum 11 és 14 órakor fogadja tárlatvezetésekkel a látogatókat. A látogatáshoz telefonos regisztráció szükséges a +36 30 447 12 48 telefonszámon legkésőbb április 7. délután három óráig.

Az egyik legszebb magyar kastélykert

A nagycenki kastély legutóbb felkerült a Travelo legszebb kastélyait gyűjtő listájára is legfőképp a parkja miatt, amely egykor az egyik legnépszerűbb helyszín volt az esküvői öltözékükhez pompás hátteret kereső pároknak, a kastély bejáratával szemben található hársfasor pedig még az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Nagycenkre nemcsak a történelem és a kastélyok, hanem a versenylovak és a természet rajongóinak is érdemes ellátogatni. Akár egy egész napot el lehet tölteni itt!Fotó: Polyák Attila - Travelo

Közel 60 év után a kastély kápolnája is visszakapta eredeti funkcióját, amely egyébként anno a legelső helyiség volt, amely elkészült az épületben, és kétszáz évig használta a Széchényi-család házi kápolnáként. De ha már látták a kastélyt, ne hagyják ki a 2015 nyarán felújított Széchenyi-mauzóleumot sem a nagycenki községi temetőben, amelynek sírkamráiban Széchenyi Istvánon kívül még 46 Széchenyi leszármazott nyugszik a család grófi ágából. Nézzék meg fotókon itt! 

Kattintsanak bármely fotóra, tavaly nyáron rengeteg fotót hoztunk a legnagyobb magyar birtokáról!Fotó: Polyák Attila - Travelo

És ha minden a tervek szerint alakul, az idei tavasz végére befejezik a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút felújítási munkálatait is. András, a gőzös, és Kiscenk, a dízel, valamint a mögöttük sorakozó, kívül-belül megújult, századfordulós hangulatú kocsik várhatóan 2019 májusától ismét nosztalgiautazásra várják a vasút és a régmúlt szerelmeseit – olvasható a GYSEV oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek