Ingyen városnéző busz és hajó is vár az idegenvezetők napjain

Tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások, valamint dunai hajózás, városnéző buszos túra és különjáratú villamos is indul Budapest különböző pontjairól az idegenvezetők világnapjához kapcsolódó programsorozat keretében február 21. és 24. között.

A világnapot minden évben február utolsó hétvégéjén szervezik meg, amihez kapcsolódva a főváros idegenvezetői évről évre ingyenes városnézésekre hívják a magyar érdeklődőket – közölték az esemény szervezői az MTI-vel.

.Forrás: Shutterstock/KELENY

Idén is több mint 100 programmal 100 idegenvezető vesz részt a rendezvényen. Idén az Utazás kiállítással egy időben rendezik a sorozatot, így a február 24-i központi események helyszíne a Hungexpo lesz. Innen indulnak térítésmentesen a városnéző buszok. A kerekesszékkel közlekedők számára a speciális buszos túrák szintén a Hungexpótól indulnak majd.

Négy időpontban dunai városnézésre is invitálnak, a Vigadó téri hajóállomáson lévő 5-ös számú kikötőből szállhatunk vízre. Különjáratként közlekednek szerelvények a 2-es és a 6-os villamos vonalán is, de tematikus sétákon, épületbejárásokon a főváros rejtett érdekességeibe is betekintést nyerhetünk.

A programok többsége térítésmentesen lesz látogatható, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Idén a regisztrációs jeggyel az Utazás kiállítás is megtekinthető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek