Rablópille fotója is díszíti majd az érdi állomást

  Apró, de a hétköznapokat és az átutazók várakozását is színesítő kiállítás nyílt az Érd alsó állomás peronján, együttműködésben a MÁV és a megyei jogú város között. A peronon ugyanis üresen állt jó ideje hat plakátvitrin, ezért azt ötölték ki, hogy az érdi önkormányzat a helyi természeti értékeket bemutató fotókiállítást rendez be itt, ingyenesen.

  Fotókiállítás az Érd alsó vasútállomáson.Forrás: MÁV

  Elsőként az érdi Duna-Art Fotóklub kiállítása kapott itt helyet, a képeket Körmendy Zizi természetfotós, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének (MFVSZ) tagja készítette. A képek Érden készültek a Beliczay-sziget levendulásában és a Fundoklia-völgyben.

  Sikerült egy rablópillét is lekapni, ami fokozottan védett és csak pár példány él belőle Érd környékén.  

  A MÁV az utóbbi időszakban pilleként repült rá arra, hogy rendbe tegye az elhanyagolt vasúti környezetet, aluljárókat hoz helyre, művészeti alkotásokat támogat. Ebbe intézményeket és civil szervezeteket is bevon. Egyre több művészi alkotást szeretnének elhelyezni a vasút mentén, és remélik, az ezek iránti tisztelet majd megóvja őket a rongálásoktól.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!