Várhatóan már a nyáron utazhatunk az 1-es villamos új szakaszán

  2019-ben már az új szakaszon is elkezd közlekedni az 1-es villamos. A meghosszabbított vonal így egészen Kelenföld vasútállomásig szállítja majd az utasokat, olvasható a BKK honlapján.

  A fejlesztésnek köszönhetően az Etele téri csomóponton át lehet majd szállni az innen induló buszokra, 19-es és a 49-es villamosra, az M4-es metróra és persze a Kelenföldről induló vonatokra is.

  Épül az új pályaszakszForrás: BKK - Budapesti Közlekedési Központ/Facebook

  A legtöbb építési munka már tavasszal befejeződhet, így elvileg nem lesz akadálya annak, hogy a közlekedés nyáron meginduljon. Az utolsó simításokra mindazonáltal picit várni kell, a végállomás épületének tervei például még az engedélyezési fázisban vannak.

  A villamos építésével egyidőben beszerezték az új villamosokat is: összesen öt darab, vadonatúj, 56 méteres, alacsonypadlós, légkondis szerelvény is közlekedik majd Budapest legfrissebb villamos vonalán. A járműveket a tervek szerint az év végéig fogják leszállítani.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek