Ingyenes programok a szegedi Reök-palotában

A Nemzeti Kulturális Alap 25 éves évfordulóján, azaz 2018. október 7-én egész nap ingyenes programokkal várja a látogatókat a Reök-palota Szegeden. Az érdeklődők interaktív tárlatvezetéseken fedezhetik fel Rippl-Rónai, Mednyánszky, Gulácsy és számos ismert magyar festő ritkán látott alkotásait, valamint minden korosztály részt vehet a népszerű palotasétákon - írta a Turizmus.com

Egész nap ingyenesen megtekinthető lesz a REÖK-ben a Válogatás a Mihályfi-gyűjteményből című kiállítás, ahol olyan kiváló művészek festményei, grafikái láthatók, mint Rippl-Rónai József, Mednyánszky László, Gulácsy Lajos, Nemes Lampérth József, Tihanyi Lajos vagy Czóbel Béla. A REÖK termei közel 150 alkotásnak adnak helyet.

Forrás: facebook.com / Reök Szeged

De a programok során nem csak a kiállítás látogatása lesz ingyenes, hanem az aznapi tárlatvezetések is. A Reök-palota gyerekeknek szóló bejárása 11:30-tól indul, vezetőjük Csúri-Magosi Rita múzeumpedagógus lesz; a felnőttek palotasétája pedig 13:30-tól kezdődik. Az esemény különlegessége, hogy a látogatók olyan épületrészeket is megtekinthetnek, amelyek egy átlagos napon, a képtár látogatásakor nincsenek nyitva. Megnézhetik például, hol közlekedtek a cselédek a Reök-család idejében, és az sem titok többé, milyen nagyszerű kilátás nyílik a függőhídról.

A részletes program és az időbeosztások a REÖK Facebook-oldalán is megtalálhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek