Európa legvirágosabb településének választották Veszprémet

Vasárnap este zajlott az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye, azaz az Entente Florale Europe díjátadó ünnepsége, ahol a versenyben induló településeink remek eredményeket értek el: Veszprém arany minősítést vihetett haza, valamint elnöki különdíjban is részesült. Lajoskomárom pedig előkelő ezüst minősítést szerzett – olvasható a Virágos Magyarország verseny Facebook-oldalán. 

VeszprémForrás: Takács Enikő & Horváth Richárd / Veszprém Facebook-oldala

Veszprém a Virágos Magyarország verseny tavalyi győzteseként idén a nagyváros kategóriában képviselte a Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak nemzetközi környezetszépítő versenyben, melyben további 13 európai település is indult.

A verseny zsűrije június 29-én járt a városban, az elismeréseket pedig az írországi Tullamore-ban rendezett hivatalos díjkiosztó ünnepségen adták át szombaton. Veszprém az arany minősítés mellett a városi közterület megújításáért járó elnöki különdíjat is elnyerte, mellyel a Séd-völgyében megvalósított Kolostorok és kertek projektet jutalmazta a nemzetközi zsűri. A versenyben Magyarországot a falvak mezőnyében képviselő Fejér megyei Lajoskomárom ezüst minősítést szerzett.

Az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. A díjazott településeink a korábbi európai versenyen 10 arany-, 26 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek