Digitális kijelzők teszik még átláthatóbbá Debrecent

Az újításoknak köszönhetően, Debrecenben három ponton várja a turistákat és a debrecenieket az a fullHD-s köztéri információs kijelző, amiről leolvashatóak a napi és heti programok, valamint a legfontosabb látnivalók is.

A korszerű digitális információs tájékoztató eszközök azután jelentek meg, miután létrehozták a VisitDebrecent, valamint kialakították a Karakter Kávézóban működő információs pontot és a város hét különböző nyelven megjelenő új időszaki kiadványát – írta  a Turizmus.com.

Erre a lépésre azért volt szükség, mivel a tájékozódás egyre kevésbé támaszkodik hagyományos eszközökre, mint amilyen az útikönyv és térkép, így megnő a szerepe az új médiának, az internetnek, a mobil eszközöknek és az úgynevezett digital signage-nek, azaz a digitális információs kijelzőknek.

Részletes információkat és programajánlókat olvashatunk le rólaForrás: debrecen.hu/Kiss Annamarie

Ez utóbbiból 3 korszerű eszköz, a világon egyik legnépszerűbb LG 55XE3C típusú fullHD felbontású 55 hüvelyk képátlójú, vandálbiztos kültéri kijelzőt telepítenek Debrecen 3 pontjára: a Kossuth térre, az Aranybika szálló elé; a Csapó utcára, a Fórum bevásárló központ elé és a Nagyerdőre, a Ködszínházhoz. A kijelzők, igazodva az adott helyszín látogatottságához, napi 12-18 órában közvetítik majd az egyedi vizuális tartalmat, melynek napi frissítéséről a VisitDebrecen csapata gondoskodik.

Ezek a kijelzők nemcsak látványos plakátként működnek, hanem lehetőséget kínálnak arra is, hogy mozgó filmet, animációt vagy akár webes tartalmat jelenítsenek meg, ezáltal még több érdeklődőt vonzzanak a város attrakcióihoz. A tervek szerint még a Debreceni Virágkarnevál előtt megjelenhet az új mobiltelefonos applikáció is, ami szintén segít a programok közötti választásban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek