A váci Memento Mori kiállítás múmiái is Budapestre jönnek

Ókori egyiptomi, inka, középkori német és a természetes úton konzerválódott váci múmiákat is megtekinthetik az érdeklődők a Világ Múmiái Kiállításon, amely augusztus 16-án nyílik Budapesten, a Komplex rendezvényközpontban.

A bemutatót amerikai tudósok, régészek, orvosok és antropológusok együttműködésével állították össze. A tárlat célja pedig az, hogy betekintést nyújtson az érdeklődőknek az ókori Egyiptom világába, az inkák középkori civilizációjába, a dél-amerikai természeti törzsek vagy a középkori Németország életébe - írta az MTI.

Forrás: Shutterstock.com/Andrea Izzotti

A több száz lelet között az egyik legérdekesebb Baron von Holz, a harmincéves háború alatt elhunyt német nemesember mumifikált teste, de újra láthatóak lesznek azok a világhírű váci múmiák is, melyeket a váci Fehérek templomának 1994-es felújítása során fedezték fel egy rég elfelejtett földalatti kriptában. A tárlat részeként egyiptomi állatmúmiákat és Nes-Hor egyiptomi pap mumifikálódott testét is bemutatják több más érdekesség mellett.

A kiállítás szervezői szerint a testek egy részét szakrális célokkal, titkos rituálék keretében mumifikálták, míg mások a kripták, vagy lápok mélyén, természeti hatásra konzerválódtak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek