Ne hagyják ki a Kahlo-kiállítást! Ritkaságnak számítanak az eredeti festmények

  A Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállításán 26 festményt, 9 rajzot és megannyi életrajzi ihletésű képet, valamint szimbolikus tartalommal bíró alkotásokat láthatnak a 20. század egyik legmeghatározóbb női művészétől egészen november elejéig.

  Már az első néhány napon több mint tízezren voltak kíváncsiak a Magyar Nemzeti Galériában július elején nyílt, a 20. század egyik legmeghatározóbb női művésze, a mára ikonikussá vált Frida Kahlo műveiből rendezett tárlatra. A nagy érdeklődés miatt a tárlat hétfőnként is látogatható lesz - írta az MTI.

  Szuvenírek a múzeum utcájábólForrás: Shutterstock.com / Anna Sulencka2

  A Galéria négy hónapra ad otthont a világ legjelentősebb Frida Kahlo-gyűjteményével rendelkező mexikói múzeum, a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlatnak.

  A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállításon szereplő 26 festmény és 9 rajz között láthatnak néhány Frida Kahlo védjegyévé vált önarcképet is, de a gyűjteményben szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye. Mindezek mellett életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotásokat is bemutatnak a tárlaton.

  La Casa Azul, A Kék Ház, ahol Frida és Diego éltekForrás: wikipedia.org / Peter Andersen

  Aki pedig szeretné mégjobban megérteni a festőnő gondolkodását és a művek kialakulása mögötti történeteket, azoknak ajánlott helyben, a jegy megvétele után bejelentkezni a tárlatvezetésekre, amiket megadott időpontokban csütörtöki és szombati napokon 16.00 órától tartanak. A pontos időpontokról az MNG.hu oldalán  tájékozódhatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!