Lelátóval felszerelt élményteret építenek a bükki üdülőfaluban

Új turisztikai látványossággal gazdagodik Szarvaskő. A bükki üdülőfalu önkormányzata egy pályázaton nyert pénzből a vasútállomás melletti kertben új élményteret alakít ki, amelyet 2018-ban terveznek átadni - írja a Turizmus.com.

Az új létesítmény helyén előbb a közműhálózatot építik ki, majd a rendezvények helyszínéül szolgáló faházat újítják fel. A házat terasszal bővítik, ahol egy kemencét is építenek. Ezeken kívül egy közel száz négyzetméteres fedett tánccsűrt, valamint színpadot alakítanak ki. Ennek a hátsó részében lesz majd az új, több funkciós játszótér, a rézsűben pedig egy lelátó. Az elképzelések szerint az új élménytéren nyaranta színházi bemutatókat terveznek.

Szarvaskő látképe a VárhegyrőlForrás: Bartholomeus Thoth / Wikipedia

A faház külső oldala a bemutatást szolgálja majd, ahol Szarvaskőn és a környékén található kőzeteket állítják ki. Mosdókat és parkolóhelyeket is terveznek, a zöldterület jelentős részét pedig a sportokat kedvelő turistáknak tartják fenn. 

Jelenleg a falu legnagyobb turisztikai látnivalója a jelenleg még feltáratlan várrom, amelynek mindössze egyetlen, felújításra szoruló falrésze maradt meg. Egykor az egri vár ún. elővára volt, majd vadászkastélyként, és börtönként is működött. A szakértők már elkészítették a virtuális szarvaskői vármúzeumot, amely része annak a programnak, amellyel Szarvaskő az Eger által megpályázott Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekthez kapcsolódik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek