Tiszacsege nyerte az első Hortobágyi Vágtát

  Tiszacsege nyerte az első Hortobágyi Vágtát

  Közel nyolcezer ember volt kíváncsi az első Hortobágyi Vágtára július 8-án a Mátai Ménesben. A Nemzeti Vágta vidéki előfutamán a szervező települések – Hortobágy és Debrecen – is a legjobbak között végeztek, az első helyet pedig Tiszacsege szerezte meg.

  Az első Hortobágyi Vágta képei - galériáért kattintson!
  Galéria: Hortobágyi Vágta 2017
  (Fotó: Nemzeti Vágta)

  Bár a papírforma szerint Baja városa nagy eséllyel indult az első Hortobágyi Vágta dobogós helyéért, a bajai lovas az első kör végén elcsúszott a kanyarban és ki is esett. Így rajt-cél győzelemmel a tiszacsegei Farkas Ferenc szerezte meg az első helyet, Kenéz nevű lovával. A második helyen Hortobágy végzett Bordás Ádám csikóssal és lovával Unikával, harmadikként pedig a társszervező Debrecen lovasa, Hajdú László futott be Liptóval.

  Mivel Hortobágy a rendező jogán automatikusan is bejutott volna a budapesti döntő összecsapásra, így szabadkártyáját a negyedik helyen végző Balmazújvárosnak adta át. Ez a négy település fogja képviselni a térséget a 10. születésnapját ünneplő Nemzeti Vágtán, szeptember 15. és 17. között a budapesti Hősök terén.

  A Nemzeti Vágtán nem csak a versenypályán láthatunk majd hortobágyi lovakat, hanem ahogy két éve is, idén ismét a hortobágyi ménest hajtják a csikósok, amikor több mint harminc szilaj ló száguld majd egyszerre a legnagyobb lovas fesztiválon.

  A képre kattintva galéria nyílik!
  Galéria: Hortobágyi Vágta 2017
  (Fotó: Nemzeti Vágta)

  További információk a honlapon.

  A következő elővágták helyszíne és időpontja:

  július 15-16. Sepsiszentgyörgy

  július 29. Tiszafüred

  augusztus 5. Lendva

  augusztus 12. Hernádkak-Belegrád

  augusztus 13. Szentlőrinc

  augusztus 19. Zirc

  augusztus 20. Gyenesdiás

  augusztus 26. Kecskemét

  augusztus 27. Kaposvár

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek