Lovasversenyek, koncertek és kiállítások is lesznek a Hortobágyi Lovasnapokon



Lovasbemutatókkal és versenyekkel, koncertekkel, kiállításokkal, hagyományőrző- és gyerekprogramokkal várják a látogatókat július 7. és 9. között a Hortobágyi Lovasnapok szervezői az alföldi városban – írja az MTI.
 

Fotó: Hortobágyi Lovasnapok / Facebook


A Hortobágyi Lovasnapok az ország egyik legnagyobb lovas rendezvénye, amelyet idén 51. alkalommal rendeznek meg, hogy bemutassák a térségre jellemző pásztorkultúra múltját és jelenét, valamint népszerűsítsék a lovas sportokat.

Mint a szervezők az MTI-nek elmondták, a háromnapos rendezvény programjában lesz csikós és fogathajtó bajnokság, díjugrató verseny és régi magyar mesterségek bemutatója. Népi játékokkal, gólyalábasok felvonulásával és meseolvasással készülnek a Gyermek-lovasfaluban, a felnőtteket kertmoziba, pénteken pedig a Bagossy Brothers Company, szombaton a Tárkány művek, a Budapest Bár és a Racka Jam koncertjére várják.

Idén először ad helyszínt a Lovasnapok július 8-án a Hortobágyi Vágtának, amelyet a budapesti Nemzeti Vágta előfutamaként rendeznek meg.

Ugyanakkor idén újra megrendezik a Lovasnapokat beharangozó Hortobágy házhoz jön! elnevezésű rendezvényt június 17-én, a Debreceni Állatkertben. Az ide látogatók megismerhetik a Hortobágyon élő állatokat, a Hortobágy természeti kincseit, a nemzeti park ökoturisztikai kínálatait, a térség autentikus gasztronómiai különlegességeit és a helyi kézművesek portékáit is.

Fotó: Hortobágyi Lovasnapok / Facebook


A Hortobágy város alapította ménes több mint 300 éves múltra tekint vissza, először egy 1671-ből származó levéltári feljegyzés említi, így Magyarország legrégebbi ménesei közé tartozik.

További információk a rendezvény Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek