Ilyen lett a város közepére oázisként tervezett pop up pihenőpark

  Pop up, vagyis átmeneti jelleggel nyílt szabadidős park a budapesti Károly körút közeli Városháza téren, amelyet napelemes mobiltöltőkkel, pingpong- és teqball-asztalokkal szereltek fel.

  Fotó: Juhász Éva

  A Városháza Parkot az a Hello Wood csapata rendezte át, amely tavaly ősszel Debrecenbe tervezett világító utcabútorokat, két éve Európa legnagyobb gyertyainstallációját építette meg a Várkert Bazárban, és szintén ők voltak azok, akik az Erzsébet térre egy 30 négyzetméter alapterületű óriási karácsonyfát építettek, amelynek belsejébe még egy kilátót is applikáltak.

  A mostani, pop up parkba készült hullámvonal mottójú installációjuk is közösségi funkciókkal tölti fel a teret, ahol már pingpong- és teqball asztalok is helyet kaptak (utóbbi egy hajlított pingpongasztal-szerűség, amin lábtengóznak).

  Fotó: Juhász Éva

  A parkba egy magyar startup fejlesztett egy speciális energiatermelő okosburkolatot, amely a napsugárzás energiáját alakítja elektromos árammá. Az edzett üveglapok által védett Platio járólapokon bárki feltöltheti mobiltelefonját, laptopját.

  A park 60 darab növénytartó edényében díszfák, örökzöldek, cserjék és leanderek kaptak helyet, ahol pedig nem volt lehetőség növényeket telepíteni a talajba - mondjuk a közműhálózat miatt -, ott planténereket (növényekkel teli konténereket) helyeztek ki és mobilkerti megoldásokat alkalmaztak. Ezek a növények is alakítják a városi mikroklímát, megfogják a port, csökkentik a zajterhelést és vizet párologtatnak.

  A parkba látogatóknak árnyékoló vitorlákat feszítettek ki a hűsölésre, a két tűzcsapot pedig ivókúttá alakították. A közösségi térnek tervezett ideiglenes oázis a tervek szerint az idei ősz beköszöntéig látogatható a Városháza parkban.

  Fotó: Juhász Éva
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!