Már Thaiföldnek is van fejen álló háza

A világon tíz feje tetejére állított ház épült, Japánban például étterem, Spanyolországban múzeum kapott benne helyet. Most már Thaiföldnek is van ilyenje, a turisták pedig imádják.

 A thaiföldi Phuketen fekvő Baan Teelankában építtette fel feje tetejére állított házát Alex Riva svájci üzletember. A tavasszal nyílt turistacsalogató ház havonta 6-8 ezer látogatót vonz. Az épületben nemcsak kívülről van fejjel lefelé minden, hanem a belsejében is, így a turisták vicces képek készítésével múlathatják odabent az időt. A világon mindössze tíz ilyen jellegű építmény létezik - írja az MTI.

A büszke tulaj - Kattintson a beltéri fotókért!
Galéria: Fejtetőn álló ház Thaiföldön
Fotó: Barbara Walton / MTI

Hasonló fordított ház Japánban egy étterem, Floridában kiállítási tér és mozi, Spanyolországban múzeum otthonául szolgál, míg többek közt Ausztriában, Németországban, Törökországban, Oroszországban kifejezetten a turisták kedvére állnak.

A 2014 áprilisában megnyílt szentpétervári múzeumban egy komplett lakást mutatnak be, ahol a gravitációt meghazudtoló igyekezettel szerelték a plafonra az ágyat, a mosógépet és az étkezőasztal legkisebb evőeszközét is. Az illuzió hatásával operáló, szédítő élményt a múzeum üzemeltetői a magas vérnyomásban szenvedőknek és a szívbetegeknek nem ajánlják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek