Egy ezresért látogathatja végig Pécs 1000 éves látnivalóit

  November 6-án ugyanis 1000 forintért váltható meg az "1000 év látnivalói" csomagjegy, amelybe a Dzsámiba, a Székesegyházba és a Pécsi Kincstárba szóló belépőjegy is beletartozik.

   

  Fotó: mimi / Travelo

   Az elmúlt évben adták át a Pécsi Egyházmegye uniós támogatásból megújult, meghatározó történelmi épületeit, a Pécsi Püspökség turisztikai látványosságait. Pécs történelmi belvárosában látogatható lett a Püspöki Palota, a Palotakert és a nagyközönség számára eddig elzárt földalatti folyosó. Megnyílt a többszintes, hatalmas borospincét is magában foglaló Magtár Látogatóközpont, a kilátó a Székesegyház délkeleti tornyában, az egyházmegye műkincseit bemutató KincsTár kiállítása a Káptalan utcában, valamint megújult a Dzsámi, a Belvárosi Templom.

  Püspöki PalotaFotó: Pécsi Egyházmegye

   Az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja rendezvénysorozathoz csatlakozva kedvezményes áron nyílik lehetőség a Pécsi Püspökség jelenének és múltjának élményszerű megismerésére - olvasható a Pécsi Egyházmegye weboldalán. A Dzsámit és a Székesegyházat a vasárnapi misék után, délután egy órától lehet megnézni. A Püspöki Palota látogatása regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Palota-vezetésekre ezen az oldalon lehet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!