Egy ezresért látogathatja végig Pécs 1000 éves látnivalóit

November 6-án ugyanis 1000 forintért váltható meg az "1000 év látnivalói" csomagjegy, amelybe a Dzsámiba, a Székesegyházba és a Pécsi Kincstárba szóló belépőjegy is beletartozik.

 

Fotó: mimi / Travelo

 Az elmúlt évben adták át a Pécsi Egyházmegye uniós támogatásból megújult, meghatározó történelmi épületeit, a Pécsi Püspökség turisztikai látványosságait. Pécs történelmi belvárosában látogatható lett a Püspöki Palota, a Palotakert és a nagyközönség számára eddig elzárt földalatti folyosó. Megnyílt a többszintes, hatalmas borospincét is magában foglaló Magtár Látogatóközpont, a kilátó a Székesegyház délkeleti tornyában, az egyházmegye műkincseit bemutató KincsTár kiállítása a Káptalan utcában, valamint megújult a Dzsámi, a Belvárosi Templom.

Püspöki PalotaFotó: Pécsi Egyházmegye

 Az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja rendezvénysorozathoz csatlakozva kedvezményes áron nyílik lehetőség a Pécsi Püspökség jelenének és múltjának élményszerű megismerésére - olvasható a Pécsi Egyházmegye weboldalán. A Dzsámit és a Székesegyházat a vasárnapi misék után, délután egy órától lehet megnézni. A Püspöki Palota látogatása regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Palota-vezetésekre ezen az oldalon lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek