Több mint 120 helyre mehetünk a Múzeumok Majálisán

Több mint 120 kulturális intézményt ismerhetünk meg közelebbről a 21. Múzeumok Majálisán, amely hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben várja programokkal koncertekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és tárlatvezetésekkel a látogatókat.

  

Forrás: Travelo

Május 21-én és 22-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 21. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát, amely több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére. Az MNM a régvolt 19. századi majálisok szellemét, atmoszféráját idézi meg, elmerülve az elegancia, az illúziók, és a jelmezbálok világában. Felnőtt és gyerekprogramok, előadások, koncertek, meglepetés produkciók színesítik a programkínálatot, és szombaton itt osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat - olvasható az esemény oldalán.

A Majális idén is kapcsolódik az ICOM Múzeumi Világnapjához, melynek 2016-os jelszava: Múzeumok és kultúrtájak. Május 21-én, a Múzeumok Európai Éjszakájának napján, a Szabad szemmel – Fotó Hemző című kiállítás finisszázsán az MNM este 10 óráig várja az érdeklődőket. Az idén velünk majálisozik a Talamba Ütőegyüttes, Váczi Eszter & Quartet, a Budapesti Operettszínház művészei, a Canarro, a Baltazár Színház Varga Edittel és Müller Péter Sziámival, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Katáng, a Veronaki és még sokan mások.

A programon résztvevő múzeumok listáját itt találja, a pontos program menetrendet itt, a programok közötti eligazodást pedig egy letölthető digitális mobil applikáció is segíti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek