Ingyen vitorlázás, olcsóbb szobák a Balatonnál

Ingyen vitorlázással, olcsóbb menükkel és szobaárakkal csábítják a tóhoz a vendégeket a Nyitott Balaton kampányához csatlakozó szállás- és vendéglátóhelyek.

 

Ahogy már korábban megírtuk, most már nincs vége a balatoni szezonnak az iskolakezdéssel. Illetve a nyárinak igen, az "őszi szezon" viszont szintén nagyon izgalmas, egészen más programok kerülnek előtérbe.

Összesen 182 szálláshely és 86 vendéglátóhely csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amelynek keretén belül ősszel is turistákat szeretnének csábítani a Balaton partjához.

Fotó: Nyitott Balaton


Az akció szervezői azt szeretnék bebizonyítani, hogy a régió augusztus után sem kihalt, ilyenkor is érdemes a Balaton partjára elutazni, áll a Nyitott Balaton közleményében. Szeptember 25. és október 5. között 162 olyan balatoni eseményt szerveznek, amelyek felkelthetik az utazni vágyók érdeklődését. Ebben az időszakban több vendéglátóhely kedvezményes menükkel, a szállások pedig 20 százalékkal olcsóbban kínálják szobáikat.

Ezzel az akcióval a balatoniak nem a nyári szezont akarják meghosszabbítani, hiszen ugyanazt, amit nyáron kínálnak, ilyenkor nem lehet eladni, mondta Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke. A Nyitott Balaton elnevezésű akcióval gyakorlatilag újabb szezont szeretnének teremteni. Ősszel teljesen más kínálatot ajánlatokat szeretnének a középpontba állítani, olyan dolgokat, amelyek nem feltétlenül kötődnek a nyárhoz. Ilyenek például a kerékpáros túrák, a nemzeti parkok kínálta, de sok lehetőségeket rejtenek magukban az őszi gasztronómiai fesztiválok is.

Az akciót a Magyar Turizmus Zrt. is támogatja. Az őszi Balatont reklámozó kampány keretén belül több érdekességre is bukkanhatunk. Zamárdiban és Balatonföldváron, Siófokon, ingyenesen kipróbálhatják a vitorlázást azok, akik még sosem ültek ilyen hajón.

Speciális programmal készül Balatonalmádi is, olyan helyekre juthatnak be a vendégek, ahol csak ritkán járhat turista. Ingyenes körsétákon mutatják be azokat a villákat és történetüket, amelyeken keresztül jobban megismerhetjük a Balaton életét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek