Imázsfilm készült Lillafüred és Miskolctapolca térségéről

Észak-Magyarország csodái címmel turisztikai kampányfilm készült a turisztikailag kiemelt jelentőségű Lillafüred és Miskolctapolca térségéről.

A kisfilm Észak-Magyarország természeti kincseit és kulturális értékeit, Lillafüred és Miskolctapolca térségét mutatja be. A Bükki Nemzeti Park, a Garadna-völgy és a Szinva-patak mellett Lillafüred és Miskolctapolca kulturális és történelmi nevezetességeit is bemutatja, de láthatjuk az Európában is ritkaságnak számító Újmassai Őskohót, a különleges formájú cseppkövek birodalmát a Szent István-barlangot, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, építészetünk egyik csodáját a Hunguest Hotel Palotát, a közkedvelt Hámori-tavat, valamint az ország legnagyobb függőleges esésű vízesését.

Aztán láthatjuk a Lillafüredi Pisztrángtelepet, a magas hőfokú vízével Európában is egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdőt, az erdei kirándulások kedvenc közlekedő eszközét a Lillafüredi Állami Erdei Vasutat, a Diósgyőri Várat és a további beruházásoknak köszönhetően az elkövetkező évekre az ország egyik legkomplexebbé váló kalandparkját.

A Lillafüredi Sport- és Kalandpark kezdeményezésére született imázsfilm célja, hogy a régió komplexitására hívja fel a figyelmet, amelynek kínálata a Lillafüredi Sport- és Kalandpark megépítésével újabb időtöltési lehetőséggel bővült. Itt több mint kéthektáros területen tucatnyi attrakció, magaslati kötélpálya, ejtőgép, lézerharc aréna, Rummenigge Focisuli, Segway túra és számos izgalmas játék várja a látogatókat.

A gyönyörű képsorok láttán egyértelművé válik, hogy Lillafüred méltó a „Bükk gyöngyszeme" elnevezésre, hiszen az ország egyik legszebb természeti adottságokkal rendelkező üdülőhelye, turisztikai jelentősége kiemelkedő, számos látnivalóval, gyönyörű kirándulóhelyekkel várja a természet szerelmeseit - írja oldalán a Lillafüredi Sport- és Kalandpark.

A film ráirányítja a figyelmet arra is, hogy Lillafüred idén ünnepli klimatikus gyógyhellyé nyilvánításának 80. évfordulóját. A jubiláló város 2015-ben elnyerte a világ legnagyobb turisztikai közösségi weboldal, a TripAdvisor kiválósági tanúsítványát is. A térség arculatát meghatározó lillafüredi Hunguest Hotel Palota pedig bekerült a Magyar Értéktárba.

Az imázsfilmet a Cabbage House készítette, amely 1999 óta komplex produkciós bázisként működik a film- és reklámfilmiparban, a cég gyártotta Magyarország első 3D technikával forgatott reklámját, a 2011-es szegedi kajak-kenu világbajnokság világszerte játszott kampányfilmjét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek