Gyönyörű NatGeo-s fotók a Dunáról

Magyarországon készített gyönyörű felvételeket a National Geographic Channel. Új sorozatában a Dunát mutatja be, ezúttal egészen különleges képekkel.

Tavaly októberben írtunk arról, hogy az amerikai Condé Nast Traveler a világ egyik legnépszerűbb utazási magazinja több mint egymillió szavazatának összesítése alapján Budapest nyerte el a világ második legszebb városa címet. Ezúttal a National Geographic Channel készített gyönyörű képsorokat Európa második leghosszabb folyójáról, miközben a stáb több Duna-menti tájegységre is ellátogatott hazánkban.

 

Galéria: Natgeós fotók a DunárólFotó: National Geographic

A csatorna új, Duna, Európa gyöngyszeme című sorozatában a közel 3000 km hosszú folyó
útját követi végig a Fekete‑erdőtől a Fekete‑tengerig, bemutatva azt a tíz országot és négy fővárost - Belgrádot, Budapestet, Pozsonyt és Bécset - melyeken a Duna áthalad.

A Duna a szigetek, tavak és elárasztott erdők labirintusát hozta létre, és több mint 1000 növényfajnak és 4000 állatfajnak ad otthont, a pelikánoktól kezdve a kanalasgémeken keresztül a kárókatonákig. A magyar Alföldön közel százezer daru pihen meg az őszi időszakban, hogy vándorlásuk előtt erőt gyűjtsenek a hosszú úthoz Afrika felé. A forgatócsoport lencsevégre kapta a költöző madarakat, de a kétrészes film a veszélyeztetett fajok, a környezetszennyezéssel és a folyószabályozás kérdésével is foglalkozik.

A Duna, Európa gyöngyszeme című kétrészes sorozat epizódjai február 23-án láthatók a National Geographic Channel műsorán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek