Jövőre is felköszöntik a százéves budapesti házakat

2014-ben ismét lesz Budapest100 program: április 26-27-én lakóházak és intézmények várják az érdeklődőket, akik máskor nem látogatható helyekkel, máskor nem hallható történetekkel találkozhatnak.

Az elmúlt években a Budapest100 a főváros legsikeresebb civil ünnepe lett, 2013-ban pedig még nemzetközi elismerést is szerzett. A százéves házakat ünneplő eseménysorozat Németországban megkapta "A legszebb városi ünnep" díját. 2014 áprilisának utolsó hétvégéjén újra nyitott kapukkal és programokkal várják az érdeklődőket a százéves lakóházak és intézmények.

Galéria: Budapest 100 2014Fotó: Mohai Balázs / Budapest 100

A nyitott házak hétvégéje nem csak műemlékekkel foglalkozik, épp annyira szól a valamikori Budapestről, mint a mairól: felhívja a figyelmet a rejtett építészeti értékekre és az épített környezetre is. Emellett célja, hogy a képzett önkéntesekkel megvalósuló civil városi ünnep közelebb hozza egymáshoz az embereket. A Budapest100 közös gondolkodást kezdeményez a megújulásról, és összetartó lakóközösségek munkáját ösztönzi – írják közleményükben a szervezők.

A 2014-es programokról és a résztvevő házakról a Budapest100 honlapján és Facebook oldalán lehet olvasni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek