Egész Józsefváros adventezik vasárnaptól

Az adventi időszakot átszövő kulturális programsorozatot rendeznek a Józsefvárosban Adventi Kalendárium és Vásár-Tér címmel december 1. és 23. között.

A hétvégéken családi rendezvényekkel, gyermekelőadásokkal, foglalkozásokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket, a minden nap nyitva tartó karácsonyi vásárban pedig kézműves portékák közül lehet válogatni - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

 

Galéria: Adventi programok a JózsefvárosbanFotó: Indafotó

A programok zömét hétvégenként, több helyszínen tartják: a Mikszáth téren, a Szabó Ervin téren, a Józsefvárosi Galériában, a Pesti Jézus Szíve Templomban és a Párbeszéd Háza Kápolnában.

A Mikszáth téri Palota Pódium gyermekprogramokkal várja a családokat: mesemondók, muzsikusok, énekmondók, betlehemesek lépnek fel, valamint a helyszínen élő betlehem, állatsimogató is lesz. A játszóházban karácsonyi díszeket készíthetnek, a hagyományőrző kovácsműhelyben ősi műhelytitkokkal, a Mézesbábos Palotában a mézeskalácssütéssel ismerkedhetnek a gyerekek, akik betekinthetnek a könyvkötés rejtelmeibe is. December 7-én a finn Mikulás is ellátogat a Mikszáth térre.

A Józsefvárosi Galéria szombatonként kreatív színházi és koncertélményt kínál Hétmérföldes játékbirodalmában. A Pesti Jézus Szíve Templomban és a Párbeszéd Háza Kápolna Dísztermében vasárnap esténként karácsonyi koncerteket tartanak. Fellép többek között Sebestyén Márta és Kárászy Szilvia zongoraművész, előadásukban karácsonyi dallamok csendülnek fel, de szerepet kap a közös vasárnap esti gyertyagyújtás is.

 

Galéria: Adventi programok a JózsefvárosbanFotó: Indafotó

A Kálvin tértől a Mikszáth térig húzódó részen minden nap nyitva tartó karácsonyi vásár lesz, ahol népművészek, kézművesek kínálják portékáikat, de a kortárs irányzatokat képviselő iparművészek és formatervezők is jelen lesznek.

Kapcsolódó anyagok:

Budapesten vár a legolcsóbb karácsonyi vásár

Európa legjobb karácsonyi vásárai

A három legkülönlegesebb német adventi vásár

Rövidebb lesz az adventi vásár a Vörösmarty téren

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek