Búvóhelyek vidéken október 23-ra

Nemzeti ünnep tarka levelek közt, jakuzziban lazítva vagy éppen borvidéken barangolva. Megnéztük, mit kínálnak a belföldi szállodák október 23-ra, és a környező pár napra, ha valakinek kedve szottyanna hosszú hétvégére nyújtani az egynapos szabadságot.

Elmenekülne a fővárosból október 23-án? Kivenne még pár nap szabit, és pofás wellness hétvégét csinálna az egynapos nemzeti ünnepből? Több hazai szálloda is úgy gondolja, hogy ez az ötlet sokunk fejében megfordult, ugyanis változatos csomagajánlatokat állítottak össze október 23-ra és környékére. Hol, mit csinálhat, és mindezt mennyiért? Mutatjuk a kedvenceinket.

Masszázs, forralt bor és túra az Őrségben

Apátistvánfalván, Ausztriától tíz, Szlovéniától mindössze három kilométernyire fekszik a háromcsillagos Apát Hotel és Étterem. A családias szálloda egy hét hektáros ősparkban található, így a túrázásra, a tarka levelekre és a szép őszi tájakra fogékonyaknak ajánlanánk a meglátogatását.

Nincs is jobb, mint egy őszi kirándulás!
Galéria: Október 23.
Fotó: Monkey Business Images / Northfoto

Aki október 20-23. közé foglal náluk szállást, annak félpanziós ellátással, a kertben forralt borozással, fejenként egy 30 perces kényeztető masszázzsal kedveskednek. Emellett ingyenesen szaunázhatunk és jakuzzizhatunk, de a csocsó, a ping-pong és a túrázás sem kerül semmibe. Ez a csomag 3 éjszakára 19 860 forintot kóstál fejenként, ami kifejezetten barátságosnak mondható. És hogy miért is jó az Őrségben pihenni? Korábbi cikkünkből megtudhatja!

Séta borospincék között

Túrázás helyett inkább gyógyfürdőt látogatna és borozna egy jót? Irány Harkány, ahol a háromcsillagos Ametiszt Hotelben az október 23-27. közé foglalóknak villányi kirándulást, borkóstolót és harkányi gyógyfürdő belépőt is adnak az üdvözlőital és a félpanziós ellátás mellé. Kétágyas szobában 41 192 forintba kerül itt négy éjszaka a fenti csomagajánlat keretében. Bár Villányban legutóbb télen jártunk, olvassa el havas élménybeszámolónkat, hátha kedvet kap a környékhez!

Két nap kikapcsolódás Siklóson

Siklóson nemcsak az első magyar tévésorozat helyszínével ismerkedhet meg, de a nemzetközi hírű máriagyűdi kegyhely is megér egy látogatást, a termálfürdőről nem is beszélve. A legpraktikusabb, ha ezekhez a programokhoz a fürdővel egybeépült Hotel Castellót választjuk bázisunknak, ahol stílusos eleganciával, izgalmas ízekkel, a Villányi borvidék különleges boraival és kényeztető wellness-kezelésekkel teszik teljessé a vendégek pihenését.

Itt egy kétnapos csomagajánlattal készülnek a nemzeti ünnepre: október 22-én vacsorával várnak, 23-án pedig nem a reggeli után, hanem csak délután kell elhagynunk a szállást. Mindez fejenként, egy éjszakára 12 500 forintba kerül.

Irány az őszi erdő!

Az sem fog unatkozni, aki a patinás lillafüredi Palotaszállót választja búvóhelynek a nemzeti ünnep idejére. A szálló tornyából elénk táruló kilátást éppúgy kár lenne kihagyni, mint a sétát a Bükk meseszép őszi erdejében vagy a Hámori-tó partján, a Diósgyőri várat, Miskolc megújuló belvárosát, vagy éppen a minden nyavajánkra gyógyírt jelentő Miskolctapolcát.

Palotaszálló
Galéria: Október 23.
Fotó: Tajti Krisztián / Indafotó

A Palotaszállóban október 23-26. között fejenként 47 700 forintért pihenhetünk három napot, az árban a félpanziós ellátás, a wellness részleg korlátlan használata és az ingyenes wifi is benne van.

Sétáljon át egy szál köntösben a gyógyfürdőbe!

"Forró szaunák, aromaterápiás felöntések, tejes és rozmaringolajos kádfürdő: valahogy így néz ki egy ideális őszi hétvége egy királyi fürdőben" – írtuk nem is olyan régen Sárvárról. De a kétségtelenül csábító fürdőzés után a Nádasdy-várat és a sárvári arborétum tarka őszi ruhájának megtekintését se felejtsék ki a programból, ha a VitalMed Hotel ajánlata mellett döntenek.

A szálloda egyébként a sárvári fürdő épületében található, így innen gyakorlatilag egy papucsban, köpenyben, zsebre dugott kézzel juthatunk át a fürdőbe, akár egy gyors mártózásra, akár néhány perces szaunázásra vágyunk. Három éjszakára 47 850 forintot kell fejenként fizetnünk, ha itt képzeljük el a tökéletes nemzeti ünnepet.

Csomagok október 23-ra a Travelón

Nem nyerte el a tetszését egyik fenti program sem? Sebaj, böngéssze át a Travelo összes ajánlatát a közelgő nemzeti ünnepre, hátha köztük lesz a kedvence!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek