Videó: Halálos áldozatai is vannak a verőcei hajóbalesetnek

A rendőrség gőzerővel nyomoz a halálos hajóbaleset ügyében, ami Verőcénél történt szombat éjjel. Egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval, a baleset következtében ketten meghaltak és öten eltűntek.

Szomorú tragédia történt a Dunán - a fotó illusztrációForrás: Facebook/MAHART PassNave Kft.

Szombaton késő este kapott bejelentést a rendőrség, hogy a 12-es főút mellett, Verőce magasságában egy vérző fejű, sérült férfit találtak, akivel nehéz kommunikálni. A rendőrök kimentek a helyszínre, meghallgatták a férfit és arra következtettek, hogy hajóbaleset áldozata lett – írja a magyarnemzet.hu.

A rendőrök a katasztrófavédelemmel és a Pest Megyei Kutató Mentőszolgálat munkatársaival rögtön megkezdték a környék átkutatását a vízről és a szárazföldről, amibe drónokat is bevontak – tájékoztatott a rendőrség.

Nem sokkal később egy férfi holttestét találták meg Verőcétől délre a Duna-parton, majd órákkal később egy női holttestet is találtak a Megyeri híd magasságában a Dunán.

A rendőrök találtak egy sérült kisgéphajót is, majd Komáromnál megállítottak egy sérült oldalú szállodahajót. A rendőrség szemlét tart, és átvizsgálja mind a szállodahajót, mind a kisgéphajót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást rendelt el több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben.

A rendelkezésre álló információk szerint a kisgéphajón összesen nyolc felnőtt személy tartózkodott, akik közül jelenleg ötöt, három férfit és két nőt nagy erőkkel eltűntként keresnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságnál zajló nyomozásba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak. A nyomozás célja annak megállapítása, hogy terhel-e valakit büntetőjogi felelősség a baleset miatt.

 

Ezek is érdekelhetnek