Veszélyessé vált a turisták kedvenc úti célja

Szükségállapotot rendelt el csütörtökön Wavel Ramkalawan, a Seychelle-szigetek elnöke egy, az egész Mahé-szigetet megrázó robbanás és a heves esőzések okozta áradások miatt. A Wavel Ramkalawan hivatala által kiadott közlemény arról számolt be, hogy a Mahé-szigeten, a CCCL robbanóanyagraktárban történt detonáció súlyos károkat okozott.

Földcsuszamlás az egész Mahé-szigetet megrázó robbanást követően a Seychelle-szigetekenForrás: MTI/AP/Emilie Chetty

Emellett a heves esőzések miatt kialakult áradások is nagy pusztítást végeztek. Mindenkit arra kértek, hogy maradjon otthon. Az iskolák is zárva maradnak, csupán az alapvető szolgáltatásokat végző dolgozók szabad mozgását engedélyezik - fűzték hozzá. A szükségállapotot hirdető elnök a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy az áradásoknak már három halálos áldozatuk van a régióban, és az egyperces néma megemlékezésre szólított fel.

Videófelvételről készített kép a robbanást követően, ahol az áradásoknak már három halálos áldozatuk van a régióban MTI/AP/Emilie ChettyForrás: MTI/AP/Emilie Chetty

A helyi televízió által bemutatott felvételeken mély sárral borított, törmelékkel és kidőlt fákkal teli utcákat lehetett látni. A kormány az Twitteren azt közölte a turistákkal, hogy a nemzetközi repülőtér és a szigetek közötti kompjáratok továbbra is működnek. Az Indiai-óceán térségében fekvő, mindössze százezer lakosú, 115 szigetből álló Seychelle-szigetek turisták kedvelt célpontja, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek