Komoly károkat okozott a heves havazás Ausztriában

Az Energie Steiermark helyi áramszolgáltató vállalat tájékoztatása szerint Stájerországban egy magas feszültségű felsővezeték megrongálódott, ami miatt a délkeleti tartomány egyes részeiben megszűnt az áramszolgáltatás, és több mint húszezer háztartásban nem volt emiatt áram – írja az MTI.

A havazás komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben is.Forrás: AFP/ALEX HALADA/Alex Halada

A mobiltelefon-szolgáltatás szintén szünetelt. A vállalat vasárnap reggel arról is beszámolt, hogy további 265 elektromos elosztóállomás vált üzemképtelenné. Több ezer háztartás maradt áram nélkül Felső-Ausztria tartományban is.

A hófúvások valamelyest alábbhagytak vasárnapra és az utakon is javult a helyzet, de számos helyen továbbra is kidőlt fák akadályozzák a forgalmat az ÖAMTC osztrák autóklub közlése szerint. Az ÖBB osztrák vasúttárasaság szerint fennakadások vannak a vonatközlekedésben is.

A hegyekben több mint fél méter hó hullott a hétvégén.Forrás: AFP/Kerstin Joensson

Az osztrák hatóságok mindemellett lavinaveszélyre figyelmeztettek a hegyekben, ahol több mint fél méter hó hullott szombat óta. Salzburgnál nagyszabású mentőakciót váltott ki egy lavina, de a délután folyamán kiderült, hogy az előzetes jelentések ellenére nem sodort el embereket a hó.

Az osztrák rendőrség az este folyamán közölte, hogy egy 51 éves cseh állampolgár vesztette életét Karintia tartományban, a Mölltal-gleccseren egy lavina következtében.

A férfit teljesen elsodorta és betemette a hó, szemtanúk ásták ki, de újraéleszteni már nem tudták, a helyszínre helikopteren kiérkezett orvoscsapat sem tudott már segíteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek