Lezuhant egy turistákat szállító helikopter az Everest közelében

Hat emberrel a fedélzetén lezuhant egy helikopter kedden Nepálban az Everest közelében, a balesetben mindenki életét vesztette – adta hírül az MTI.

A helikopter öt mexikói turistát szállított - a kép illusztrációForrás: AFP/Prakash Mathema

A jármű öt mexikói turistát szállított. A helikopteres kirándulás úti célja a világ legmagasabb hegycsúcsának környéke volt, és már visszafelé tartottak Katmandu irányába, amikor elvesztették a kapcsolatot a nepáli pilótával. Egy repülőtéri tisztségviselő elmondta, a rossz időjárás miatt változtatni kellett a helikopter eredetileg tervezett útvonalán.

A Manang Air légitársaság által üzemeltetett helikopter kedden Katmandutól északra zuhant le Likkhu település közelében.

A Manang Air egyike azoknak a légitársaságoknak, amelyek turistákat szállítanak Nepál magas hegycsúcsai, köztük az Everest közelébe.

A mentők öt holttestet megtaláltak, és a hatodikat még keresik – mondta el egy repülőtéri tisztségviselő.

A hegymászószezon májusban véget ért Nepálban, és beköszöntött az esős évszak. Ebben az időszakban nem jellemző, hogy turistákat kirándulni visznek a 8848 méter magas Everest közelébe, mert gyakran kedvezőtlenek a látási viszonyok, és az időjárás alakulása kiszámíthatatlan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek