120 kilométer/órás széllökést mértek a Kab-hegyen, és hózápor is jöhet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legutóbbi bejegyzése szerint, március 27-én délután 118,8 kilométer/órás szelet mértek a Kab-hegyen, a második legerősebb szelet pedig Balatonőszödnél mérték, 117,4 kilométer/órásat.

A kép illusztrációForrás: Khamkéo Vilaysing / Unsplash

Az elmúlt két napban Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Vas, Zala és Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegyékben a 90 kilométer/órát is meghalatták a széllökések. A Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén, Pest és Bács-Kiskun vármegye térségében, a Zempléni-hegységben, a Bodrogközben, a Nyírségben és a Hajdúságban pedig viharos, általában 70-90 kilométer/órás, de időnként akár 90 kilométer/órát is meghaladó széllökéseket mértek, írja az MTI.

Az előrejelzések szerint a mai nap, vagyis március 28-án kedden még viharossá fokozódhat az északnyugati szél a délelötti órákban, de estétől fokozatosan veszít majd az erejéből. Napközben 7 fok körül alakul a hőmérséklet, hideg, télies időnk lesz.

Szerdán a hideg, fagyos reggelt követően a napsütést egyre több fátyolfelhő szűri, de ebből csapadék estig nem fordul elő. A nyugatias szél élénk lesz. Reggel -10 és 0, délután 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. Csütörtökön nyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és délutántól egyre több helyen ered el az eső. 11 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A délnyugati szél néha megélénkül - olvasható a Köpönyeg.hu előrejelzésében.

Péntekre változóan felhős időt jósolnak a szakemberek, számottevő csapadék nélkül. A délnyugati szél többfelé megerősödik. 13 és 20 fok közé melegszik a levegő. Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. 10-15 fok lesz a délutáni órákban. Az északnyugatira forduló szél megerősödik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek