A folyóba zuhant egy busz Spanyolországban, hatan meghaltak

Hatan haltak meg szenteste a spanyolországi Galícia tartományban, miután egy busz a hídról a folyóba zuhant – közölte a TheGuardian. 

A busz a hídról zuhant a folyóbaForrás: AFP/Brais Lorenzo

Két túlélőt – a busz sofőrjét és egy női utast – sikerült élve kimenekíteni a galíciai Lérez folyóból, őket azonnal kórházba szállították – közölték a hatóságok. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr alkohol- és drogtesztje negatív lett. A jármű nyolc utassal, eddig ismeretlen okból egy hídról 40 métert a folyóba zuhant.

A mentési munkálatokat az erős sodrás is nehezítetteForrás: AFP/Brais Lorenzo

Az első hívás a mentőkhöz egy arra haladó autóstól érkezett, aki észrevette, hogy a Lugo és Vigo városok közötti autópálya védőkorlátjának egy része megsemmisült. A mentők és a rendőrök a helyszínre siettek, de az éjszakai mentési munkálatok nagyon nehéznek bizonyultak, mivel a busz egy nehezen hozzáférhető helyen volt és csaknem teljesen ellepte a víz. Mindeközben az erős sodrás és a heves esőzésekkel kísért rossz időjárás is nehezítette a mentést. Több áldozat holttestét csak a vasárnapi nap folyamán találták meg. Mostanra már csak a busz műszaki mentése maradt hátra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek