Őrületes: Valaki elnyerte az Egyesült Államok történelmi lottónyereményét

A történelmi fődíj összege bizony nem kevesebb lett a végére, mint 2,04 milliárd dollár, azaz 818 milliárd forint. A szerencsejáték közleménye szerint azért nőhetett ekkorára az összeg, mert a lottójátékban ezt megelőzően 40 sorsolás óta nem volt telitalálatos szelvény.

Az első Powerball húzást 1992. április 19-én, 30 éve rendezték meg. Innentől kezdve 2021 augusztusáig heti kétszer, augusztus 23. óta pedig heti háromszor tartanak húzástForrás: The Toidi / Shutterstock.com

A szerencsés kaliforniai nyertes, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, most választhat, hogy egy összegben kap 997,6 millió dollárt, vagy a teljes összeget éves részletekben 29 év alatt. Annak az esélye, hogy valaki mind a hat számot - 10, 33, 41, 47, 56 és 10 - eltalálja 1 a 292,2 millióhoz volt.

A legutóbbi nyereményrekordot 2016-ban állították fel, amikor egy-egy Kaliforniában, Floridában és Tennesseeben feladott szelvény tulajdonosai 1,59 milliárd dolláron osztozhattak. Sajtójelentések szerint a 2,04 milliárd dolláros fődíj a világon minden idők legnagyobb lottónyereményének számít.

A Powerball szelvényeit az Egyesült Államok 45 tagállamában, a főváros Washington DC-ben, Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken lehet megvásárolni, darabját 2 dollárért - írták az MTI hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek